mandag

FYLDTE PANDEKAGER ANNO 1916

De fleste elsker pandekager, tykke eller tynde med sukker eller syltetøj, det skal der ikke herske tvivl om.

I 1916 for knap hundrede år siden, var man også glad for pandekager og anvisning herpå var at finde i ugebladet Hjemmet, udgivet 8. April 1916. Opskriften på fyldte pandekager kunne tilskrives frøken Jensen. En lidt usædvanlig måde at servere pandekager på i forhold til den vi kender.
 
Vi skal huske på, at det var lige midt i 1. Verdenskrig. Frøken Jensen, ja hende med kogebogen, var i lighed med Kirsten Hüttemeier, ud over at være kogebogsforfatter også madskribent på et ugeblad. Derudover besvarede hun læserbreve omhandlende emner om mad.
Frøken Jensen døde i 1924.

Der er så mange opskrifter på pandekagedej. Her må man vælge sig en af dem og bage en portion tynde pandekager og så ellers følge Frøken Jensens anvisninger, der faktisk er enkle.


FYLDTE PANDEKAGER ANNO 1916

almindelige, bagte, tynde pandekager
frugtmos
æg
stødt brød (rasp)
palmin til kogning
melis

Almindelige bagte, tynde pandekager, bredes ud og belægges med abrikosmos, æblemos eller lignende. Pandekagerne sammenrulles fast og rullen skæres over en gang på tværs, altså i to dele, som vendes i æg og i stødt brød. Koges i palmin til de er smukt brune.

De fyldte pandekager serveres meget varme, bestrøede med melis.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.