Lige sådan en lille frokostret, der ikke er de store dikkedarer ved, serveret med lidt brød til. Det er dejlig som en let sommerfrokost i haven og æg og tomat går vi jo aldrig fejl af.
Opskrift : Maianne Sturup 1971
HARMONIKATOMATER
4 tomater
2 æg
4 sorte og 4 grønne oliven
1 spsk. vineddike
1 strøgen tsk. salt
8 spsk. olie
Æggene lægges i en gryde med vand så det dækker dem. De bringes i kog og koger i 8 minutter, tages op og skylles i koldt vand. Skallen tages af og æggene deles på den lange led en gang. Hver halvdel skæres i 6 skiver på tværs.
Tomaterne skæres hver især i 7 skiver, men de må ikke skæres helt igennem. Tomaten skal hænge sammen i bunden. I de 6 mellemrum, der nu er i tomaten, sættes de 6 æggeskiver.
De sorte og grønne oliven skæres i ganske små tern, stenen kastes bort.
Vineddike, salt og olie røres sammen og hældes over tomaterne, lige inden servering. De udskårne oliven drysses over.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.