mandag

MAKARONIRET MED OST

Man er næsten fristet til at sige, danskerne levede helt moderne først i 30erne. Makaroni (pasta) med ost i skøn forening i et ovnfast fad.

Nogle vil jo nok hævde, at en sådan ret er kommet ind, efter vi er begyndt at rejse ud, men den var her altså længe før. Måske fru Spies havde været udenlandsk eller havde forbindelse hertil.

Opskrift : Ugebladet Hjemmet 1931 / Ida Spies


MAKARONIRET MED OST

2 kopper knækket makaroni
vand
2 spsk. smør
3 spsk. mel
2/3 tsk. salt
1/3 tsk. paprika
1 tsk. sennepspulver
2 kopper mælk
1 1/3 kop revet ost

Makaronien koges 20 minutter i letsaltet kogende vand. Den lægges på dørsalget, til den er afløbet. Så overhældes den med en hvid sovs, lavet af smør, mel og krydderier. Den spædes med mælk og koger sagte 5 minutter. En kop af den revne ost røres i.
Det hele kommes i et smurt bagefad. Resten af osten drysses over. 

Bages i ovnen ved middelvarme 15-20 minutter.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.