Endnu en gammeldags ovnret med letrøget svinekød og hvidkål, tilberedt i et ovnfast fad i ovnen. Rosmarin udgør krydringen, men det kan udelades, hvis ikke man bryder sig om smagen.
Kødet kan være letsaltet eller letrøget efter smag.
Den færdige ret serveres direkte fra fadet og ledsages af sennep og groft rugbrød.
Efteråret er snart over os og den mørke tid er særdeles velegnet til de mere bastante retter, simre gryderettter, ovnretter m.m.
Opskrift : Else Algreen 1964
FLÆSK MED KÅL
1 - 1 1/4 kg letsaltet, eventuelt letrøget ribbensteg
rosmarin
1 middelstort hvidkålshoved
(salt)
Kødet skrabes, afpudses og gnides med fint stødt rosmarin. Kålen istandgøres og skæres i 6-8 snitter og lægges i et smurt, ret dybt, ildfast fad. Læg kødet på kålen og dæk fadet med låg eller aluminiumsfolie.
Stil retten i ovnen ved ca. 200 grader 1 - 1 1/2 time, til kød og kål er godt mørt.
Skær så kødet i skiver, læg dem tilbage på kålen.
Servér retten direkte fra fadet med sennep og groft rugbrød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.