Vendsyssel-flæsk, en gammel nordjysk egnsret, der i hvert fald i Nordjylland står på julefrokostbordet eller flæsket kan nydes en vinterdag, når kulden bider.
kilde : Mormors Juleopskrifter
VENDSYSSEL-FLÆSK
3/4 - 1 kg kogeflæsk
3 dl eddike
1 dl vand
sukker
salt
peber
rå løgringe
Kogt flæsket mørt i vand med lidt salt i og afkøl flæsket.
Lav en marinade af eddike, vand, salt, peber og sukker og læg tynde skiver af det kogte flæsk heri. Øverst lægges rå løgringe som til sild.
Vendsyssel-flæsk serveres med rugbrød, krydderfedt eller smør, hjemmerørt sennep og hjemmesyltede rødbeder.
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.