Om et par dage, er det Mortensaften, som mange fejrer med gåsesteg, der er det originale eller med andesteg, hvid der ikke skal være så mange om bordet.
Her en gammeldags opskrift på andesteg fra 1952. Der er anbefalet en and på 2 1/2 kg, måske lige lidt nok. 3 kg er passende i størrelse, hvis der skal være kød på. Den må så have lidt mere, for at blive mør. Prøv med en kødnål.
Opskrift : Sigrid Fugl 1952
ANDESTEG
1 and 2 1/2 kg (3 kg)
2 tsk. salt
1 knsp. peber
1/2 kg æbler
200 g svesker
1/2 - 1 spsk. sukker
1/2 liter vand
Den istandgjorte and tørres knastør både ud- og indvendig. 1/2 spsk. salt og 1/4 tsk. peber blandes og anden gnides med det indvendig, brug hånden.
Æblerne skrælles og skæres i stykker, blandes med sveskerne. Der kommes lidt sukker imellem. Dette fyld fyldes i anden, der lukkes med nåle eller syes med bomuldsgarn. anden gnides udvendig med lidt salt og lægges på ryggen på en bradepande sammen med flommen og sættes i god varm ovn (225 grader). Når den har stået ved stærk varme i ca. 1/2 time og er begyndt at blive lysebrun, dæmpes varmen til 200 grader, hvor den småsteger i ca.1 1/4 - 1 1/2 time. Prøv med en kødnål ved lårene.
Når fedtet efterhånden er smeltet godt af, hældes det meste fra gennem en sigte og vandet kommes i bradepanden.
Den færdigstegte and tages af bradepanden, skyen hældes fra gennem en sigte og skummes for fedt.
Jævn saucen ganske let, smag den til og tilsæt kulør.
Servér anden, skåret for med stykkerne lagt på plads, sammen med brunede- og hvide kartofler, saucen og rødkål.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
tirsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.