mandag

MACEDOINE AF FRUGT

Årets helt store syltenummer er sylteglasset eller -krukken med sommerens høst af frugter, nedlagt i spiritus.
Der anvendes absolut frisk og ubeskadiget frugt, der ikke er overmoden.

Dejligere dessert findes næppe, når kulden banker på, for holdbarheden er meget lang på delikatessen, der for øvrigt serveres med kold flødeskum til.

- Og så er der en dejlig sidegevinst ved hele arrangementet, når man samler til macedoine, - saften af frugt macedoine afgiver en ypperlig likør.

Opskrift : Fru Nimbs Syltebog 1896


MACEDOINE AF FRUGT

modne frugter efter årstiden
stødt melis
Arrak Api Api (ren Arrak) (anden spiritus kan anvendes, som f.eks. vodka)

Efterhånden som årets frugter bliver modne, lægges de lagvis med stødt melis i et stort skoldet sylteglas eller en skoldet krukke. Der overhældes med spiritus, til frugten er dækket. Efter hver nedlægning bindes der til.
Hver gang en ny frugtsort er blevet moden, lægges den ned til det allerede nedlagte og frisk mere spiritus hældes over.

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.