Ananas æblebudding, herlig gammeldags dessert af smørristede brødtern, æbler i tern, mandler og æggemasse. Det hele mixet i en buddingeform eller i et ovnfast fad.
Denne velsmagende ret er god at lave, hvis man tilfældigvis ligger inde med 1/2 daggammelt franskbrød. Frisk brød duer ikke her.
Desserten er lige god, hvad enten den serveres lun eller kold med vaniljecreme over.
Cremen koger vi selv eller vi går lidt på kompromis og køber den færdig. Evt. Karolines fra Arla.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
ANANAS ÆBLEBUDDING
1/ daggammelt franskbrød
ca. 50 g smør eller margarine
6 æbler
ca. 3/4 dl sukker
1 tsk. kardemomme
1 spsk. kanel
ca. 1/2 dl mandler eller nøddekerne
æggestand
3 æg
3 dl fløde
Skær brødet i skiver, som yderligere deles i cm store terninger. Udstik kernehusene af æblerne og skær også dem i terninger.
Rist brødterningerne i fedtstof, til de er gyldne.
Bland sukker, kardemomme og kanel med æblerne. Fordel brød og æbler i en smurt buddingeform strø hakkede mandler eller nøddereller et dybt ildfast fad. Hæld æggene, der er pisket sammen med fløden, over.
Strø hakkede mandler eller nødder på.
Bages i ovnen ved 200 grader ca. 25 minutter, til æggemassen er stivnet.
Servér Ananas æblebudding lun eller kold med vaniljesovs til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.