Pedros fiskegryde, der navnet til trods, er en ovnret, hvor ingredienserne forenes i et ovnfast fad og tilberedes i ovnen.
Brug torsk eller skrubber, begge dele kommer til sin ret sammen med kartofler, porrer, selleri, peber og tomater.
Basilikum, laurbærblad og hvidløg sætter smag sammen med hvidvin.
Serveres med godt brød til.
Opskrift : Ellis Tardini 1968
PEDROS FISKEGRYDE
3/4 kg fiskefileter af torsk eller skrubber
6-8 kartofler
2 porrer
2 dl strimlet blegselleri eller selleri
1 grøn peber
1 dåse henkogte tomater
1 dl hvidvin
salt
peber
1 tsk.basilikum
1 fed hvidløg
1 laurbærblad
Smør et ovnfast fad. Skræl kartoflerne og skær dem i ganske tynde skiver på agurkehøvlen. Skær peberen i strimler og porrerne i stykker på et par cm længde.
Bland kartofler, fisk og grønsager med tomater og krydderier. Læg et lag kartofler i bunden af fadet, derover fiskeblandingen og igen et lag kartofler. Kom tomatlagen, tilsat hvidvin og evt. lidt ekstra tomatpuré i, hvori det knuste hvidløg er blandet.
Lad retten mørne i ovnen ved 200 grader i godt en halv time.
Servér Pedros fiskegryde med klippet persille over og godt brød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.