Sammenkogte retter med kål er jo både gammeldags og velkendte og det er som regel hvidkål, der her er i anvendelse.
Andre kålsorter er imidlertid også anvendelige, som her, rosenkål. Hvis alle i familien er enige om rosenkål er denne kålgryde med rosenkål, bacon og grønsager dejlig.
Rosenkål har jo desværre den egenskab, at den deler vandene. Ellers en skam.
Opskrift : Else Algreen 1964
ROSENKÅLSGRYDE MED BACON
150 g baconskiver
1/2 kg rosenkål
2-3 gulerødder
3-4 kartofler
vand
1 tsk. salt
8 hele peberkorn
en lille pakke dybfrosne ærter
Klip baconskiver uden svær i tynde strimler. Kom dem i en gryde og lad dem snurre, til fedtet er smeltet. Kom den pillede rosenkål, skiver af gulerødder og kartofler i samtidig. Hæld så meget kogende vand over, at det går ca. halvt op om indholdet i gryden. Tilsæt salt og peberkorn.
Retten småsnurrer under låg i 20-25 minutter og bland så ærterne i til sidst.
Rosenkålsgryde med bacon serveres rygende varm med groft brød og sennep til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.