søndag

TOMATSUPPE MED KARTOFLER

Tomatsuppe med kartofler, lækker gammeldags tomatsuppe fra 60erne. Den er god på en kødløs dag, eller suppen kan tilsættes små kødboller efter behag, hvis kødet savnes.

Bollerne køber vi naturligvis frosne. Det skulle jo også gerne være et nemt måltid, der ikke kræver for megen tilberedning.

Brug nu endelig, som foreskrevet, fløde. Det giver en helt forrygende dejlig, lidt cremet suppe.

Opskrift : Else Algreen 1964



TOMATSUPPE MED KARTOFLER

1 løg
15 g smør eller margarine
6-8 tomater
3 store kartofler
ca. 1 1/4 liter bouillon
1 dl fløde
kørvel eller persille
salt

Pil og hak løget og kog det klart i fedtstoffet. 
Skær tomaterne i små stykker og lad dem snurre med et par minutter. Skær kartoflerne i skiver eller små terninger og kom dem i gryden. Hæld bouillonen over og lad suppen koge 20-30 minutter.

Passer det hele gennem en sigte og lad suppen koge op med fløden og evt. kødboller. Hak lidt kørvel eller persille og bland det i til sidst. Smag suppen til med salt.

Servér suppen rygende varm.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.