Frugtskålen fyldt med bananer, der er blevet bløde og ingen gider spise mere, kan med fordel anvendes i denne dejlige dessert, guldbananer, som Kirsten Hüttemeier kreerede i 60erne.
Den helt vidunderlige sovs af piskefløde, appelsinmarmelade, hakkede mandler og hedvin, i form af sherry eller også en likør, hæver de gyldne stegte bananer til et højere niveau.
- Men steg dem nu ikke for meget.
Glæd familien, ryd op i frugtskålen inden frisk frugt indtager den til den kommende påske.
Opskrift : Kirsten Hüttemeier 1963
GULDBANANER
4 bananer
lidt mel
smør
sovs
50 g smør
1 dl piskefløde
2 spsk. appelsinmarmelade
50 g grofthakkede mandler
1 dl sherry eller likør
Bananerne flås, kan evt. flækkes eller skæres i mindre stykker, hvis de er meget tykke. Pudres med mel og vendes et øjeblik i smeltet smør, letbrunet, men ikke for meget. Bananerne tages op og holdes varme.
Til sovsen smeltes smørret og piskefløden røres i sammen med appelsinmarmelade, mandler og sherry eller likør. Kog det tykt i nogle minutter.
De stegte guldbananer serveres varme eller lunkne, overhældt med sovsen.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.