Stegte sild med krydrede kartofler i form af stegte kartoffel- og rødbedeterninger, tilsat kapers, er en gammel fiskeret, god, billig og velsmagende. Hvis familien har indført fast fiskedag i ugen er denne ret oplagt.
Husk det skal være syltede rødbeder og kogte kartofler, som anvendes. De er vidunderlige sammen med kapers.
Til silden anvendes sildefileter, der er lukket sammen. I dag, vil langt de fleste foretrække, at købe sild, der er både udbenet og renset. Det er vist kun i lystfiskerfamilier, man renser fisken selv. Så er der til gengæld absolut garanti for helt frisk fisk.
Opskrift : Else Algreen 1964
STEGTE SILD MED KRYDREDE KARTOFLER
1 kg sild
2 tsk. citronsaft
1 dl groft rugmel
1/2 tsk. salt
50 g smør eller margarine
300 g faste, kogte kartofler
25 g smør eller margarine
200 g syltede rødbeder
1 spsk. kapers
Rens og udben sildene. Dryp dem indvendig med nogle få dråber citronsaft. Fold dem sammen og vend dem i rugmel, der er tilsat i salt.
Steg silden i fedtstof på panden i 5-8 minutter.
Kartoflerne skæres i terninger og brunes i fedtstoffet, til de er gyldne. Tilsæt rødbedetern og kapers. Varm blandingen igennem.
Servér de dejlige stegte sild med kartofler, anrettet med kartoffelblandingen lagt i en stribe ovenpå.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.