Påske og lam hører sammen og sandsynligt er det vel, at lammekølle vil stå på menuen i mange hjem til påske.
Traditionel stegt lammekølle, er der vel egentlig ikke så meget at sige til, - hvorimod denne firserret, lam bagt i kartofler, er et godt supplement til den traditionelle.
Opkrift : Ingeborg Suhr
LAM BAGT I KARTOFLER
1 kg kartofler
ca. 1 kg lammebov
1 1/2 tsk. groft salt
1 tsk. knust rosmarin
1 1/2 dl vand
Skær kartoflerne i tynde skiver. Læg halvdelen af kartoflerne i et godt smurt, ovnfast fad. Læg lammeboven ovenpå. Bland salt og rosmarin og drys lidt af blandingen over. Sæt et kødtermometer i.
Dæk med resten af kartoflerne og drys resten af krydderblandingen over. Hæld vandet ved.
Sæt fadet på risten i midten af ovnen, der holder 200 grader. Termometeret skal vise 65 grader, ønskes kødet rosa og 68 grader for gennemstegt kød. Stegetiden vil være ca.1 1/4 time. Sluk for ovnen og lad stegen stå i 15 minutter ved eftervarme.
Stegen tages ud af ovnen og hviler i 10 minutter.
Lam bagt i kartofler serveres med kødet skåret for, liggende på kartoflerne. Godt hertil er kogt broccoli med citronbåde og en tomatsalat.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.