lørdag

STRIEBEL

Meget dejlig og meget morsom måde at friturekoge dej på. Dejen skal have form som en stor spiral, der serveres rygende varm, drysset med kanel og florsukker.

Dejen, der har smag af appelsin eller citron, alt efter hvad man vælger at rive,  minder mest af alt om en slags æbleskive dej, der hældes på panden igennem en tragt for at opnå den rigtige spiralform.

Opskrift : Else Algreen 1964


STRIEBEL

250 g mel
1/2 tsk. salt
1 1/2 spsk. sukker
reven skal af 1/2 citron eller appelsin
3 1/2-4 dl mælk
2 æg
olie eller palmin til kogning

kanel
sukker

Bland de tørre dele sammen og tilsæt mælken lidt efter lidt under piskning. Så piskes æggene i, et ad gangen.

Kom olie eller palmin i en dyb pande eller lav stegegryde og varm det op , til det kan syde om en tændstik uden svovl. Hæld dejen gennem en tragt, der holdes over midten af gryden. Drej efterhånden tragten rundt i en spiral inde fra midten, til kanten er nået.
Så snart spiralen har taget form af en gulbrun streibel, som flyder op til overfladen af fedtet, fiskes den op med en hulske på gråt papir.

Servér den meget varme streibel straks, drysset med kanel og florsukker.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.