Pikant farsrulle, serveret med råstegte- eller ovnbagte kartofler, skysovs og grøn salat, er en fortrinlig måde at anvende hakket oksekød på, ligesom i 60erne.
Kødet skal blot hakkes en enkelt gang.
Retten steger i ovnen i et ildfast fad, der sættes direkte på bordet, når der serveres.
Ingredienserne klæder hinanden så nydeligt, som vi kender dem fra en pariserbøf, hakket oksekød, æggeblommer, revet løg, syltet rødbede og kapers.
Opskrift : Else Algreen 1964
PIKANT FARSRULLE
500 g hakket oksekød
5 æggeblommer
2-3 spsk. revet løg
5 spsk. hakket, syltet rødbede
2-3 spsk. kapers
salt
hvid peber
40-50 g smør eller margarine
1 dl kogende suppe
Kødet hakkes 1 gang. Bland det hakkede kød godt med æggeblommer, løg, rødbede og kapers. Smag farsen til med salt og peber.
Af farsen formes en tulle, der lægges i et smurt, ildfast fad eller lille bradepande. Brun fedtstoffet og hæld det over. Sæt fadet i ovnen ved 250 grader i 20-30 minutter, alt efter hvor gennemstegt og hvor tyk rullen er.
Undervejs dryppes flittigt med stegesmørret og der spædes med den kogende suppe, når den halve stegetid er gået.
Servér farsrullen med råstegte- eller ovnbagte kartofler, skysovs og grøn salat til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.