mandag

LAM I KÅL

En dejlig vintergryde er denne lam i kål af lammebov og hvidkål. Det er en enkel og dejlig ret, der er hurtig at tilberede. Snurrer i gryden ca. 2 timer til kødet er mørt. Serveres med et godt brød og sennep til.

Det er så sjældent retter med lammekød dukker op her på siden, selv om det er dejlig mad. Fordomme omkring lam med uldsmag er noget sludder. Godt lammekød smager ikke af uld. Indrømmet, - jeg spiser det sjældent.

Opskrift : Hanne Flensborg Thomsen 1981


LAM I KÅL

1 lammebov
1 hvidkålshoved på ca. 1 kg
20 hele peberkorn
1 1/2 spsk. groft salt
ca. 1 dl vand

Kødet skæres fra benene og derefter i ret tykke skiver.
Kålen skæres også i tykke skiver og lægges lagvis med kød, peberkorn og salt i en tykbundet gryde. Vandet tilsættes.

Retten snurrer under låg i ca. 2 timer til kødet er mørt, under svag varme.

Server lam i kål med godt, groft brød og sennep til.

VELBEKOMME




Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.