Tærte er dejlig mad i forskellige udgaver. Her en skøn aspargestærte med fyld af en god gammeldags aspargesstuvning.
Et glas koldt hvidvin højner retten til en betragtelig frokostret, der nydes sammen med gode venner eller andre. Man kan jo altid bage nogle stykker, er det nødvendigt.
Aspargestærte er bedst, serveret varm eller lun.
Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen
ASPARGESTÆRTE
tærtedej
125 g margarine
150g mel
1 tsk. groft salt
2-3 spsk. koldt vand
stuvning
1 ds. aspargessnitter
15 g margarine
2 1/2 spsk. mel
1 1/2 dl aspargeslage
1 1/2 dl fløde
salt
peber
Margarinen smuldres i melet. Salt og vand tilsættes og dejen æltes sammen.
Dejen udrulles til en lagkage, der passer i tærteform eller tærteformen beklædes dermed. Prikkes med en gaffel
Forbages i ovnen ved 200 grader ved ca. 15 min.
Margarinen smeltes, melet drysses i og der spædes med aspargesvand og fløde til en stuvning. Tilsæt aspargessnitterne, smag stuvningen til med salt og peber. Stuvningen hældes i tærtebunden, der bages yderligere 15 minutter ved 200 grader.
Servér den varme aspargestærte, evt. med en salat og et godt glas hvidvin til.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.