onsdag

ASPARGESTÆRTE

Tærte er dejlig mad i forskellige udgaver. Her en skøn aspargestærte med fyld af en god gammeldags aspargesstuvning.

Et glas koldt hvidvin højner retten til en betragtelig frokostret, der nydes sammen med gode venner eller andre. Man kan jo altid bage nogle stykker, er det nødvendigt.

Aspargestærte er bedst, serveret varm eller lun.

Opskrift : Anne Skovgaard-Petersen



ASPARGESTÆRTE

tærtedej

125 g margarine
150g mel
1 tsk. groft salt
2-3 spsk. koldt vand

stuvning

1 ds. aspargessnitter
15 g margarine
2 1/2 spsk. mel
1 1/2 dl aspargeslage
1 1/2 dl fløde
salt
peber

Margarinen smuldres i melet. Salt og vand tilsættes og dejen æltes sammen.

Dejen udrulles til en lagkage, der passer i tærteform eller tærteformen beklædes dermed. Prikkes med en gaffel

Forbages i ovnen ved 200 grader ved ca. 15 min.

Margarinen smeltes, melet drysses i og der spædes med aspargesvand og fløde til en stuvning. Tilsæt aspargessnitterne, smag stuvningen til med salt og peber. Stuvningen hældes i tærtebunden, der bages yderligere 15 minutter ved 200 grader.

Servér den varme aspargestærte, evt. med en salat og et godt glas hvidvin til.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.