tirsdag

KOKOTTEÆG MED BLANDET FYLD

I disse tider florerer det på nettet med diverse opskrifter på æg med tilbehør, tilberedt direkte i en kop, som færdiggøres i mikroovn på ganske få minutter.

Det at tilberede et helt æg med tilbehør direkte i en kop eller lillebitte skål, kokotte, er der ikke noget nyt i. Metoden har været kendt længe, som her i denne ældre opskrift fra 1964, på kokotteæg med blandet fyld. Forskellen er blot, at det her er i ovnen, ægget tilberedes, frem for mikroovnen.

Mikroovnen blev først rigtig udbredt i Danmark i 60erne. En opfindelse gjort af amerikaneren Percy Spencer i 1945. Den første mikrobølgeovn i USA stod klar i 1947 og kostede 5000 dollars.

Opskrift : Else Algreen 1964

Første mikroovn 1947

Opskrift til én.

KOKOTTEÆG MED BLANDET FYLD

1 æg

fyld

1 spsk. fløde
1 spsk. hakkede skinkestrimler
nogle fine tomatsnitter
1 spsk. strimlet peberfrugt eller 1-2 smørsvitsede champignonskiver

Kokotten pensles godt med smør og fyldet lægges i. Slå ægget ud til fyldet og sæt kokotten i vandbad i ovnen. Ægget er færdigt, når æggehviden er stivnet og blommen er blød.

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.