søndag

KYLLINGELEVERPOSTEJ MED MANDARINER OG BLÅ DRUER

Kyllingeleverpostej med mandariner og blå druer, serveret med ristede franskbrødssnitter og en grøn salat til.

Denne fine kyllingepostej med sine 40 år på bagen er nem at lave og så smager den pragtfuldt. En virkelig flot gammeldags frokostret. Nok til 8-10 personer.

Opskrift : Agnete Lampe 1974



KYLLINGELEVERPOSTEJ

600 g kyllingelever (2 pk. dybfrosne)
600 g spæk
3 æg
2 1/2 dl fløde
2 tsk. salt
1 tsk. hvid peber
1 tsk. timian
reven muskatnød
1 fed hvidløg

gelé

2 dl mørk bouillon
2 blade husblas
henkogte mandarinfileter (fra dåse)
blå vindruer

Hak lever og spæk en gang gennem kødmaskinen. Tilsæt fløde, æg, pillet og finthakket hvidløg og krydderier.
Hæld blandingen i en smurt form (1 liter).

Bag postejen i vandbad i ovnen ved 170 grader i ca. 1 time.
Lad den blive kold og tag den ud af formen. smelt den udblødte husblas i kogende bouillon. Hæld lidt af bouillonen i formen og lad det stivne. Læg mandariner og halve, udkernede druer på geléen. Bind det med lidt bouillon. Kom postejen tilbage i formen og hæld resten af bouillonen i formen langs kanten.

Stil formen koldt til geléen er helt stiv. Dyp formen et øjeblik i varmt vand og vend den ud på et fad.

Servér den dejlige kyllingepostej med ristede franskbrødssnitter og grøn salat til.

Noget om Mad

Spise med Mormor

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.