Lammekølle royal, er en noget gammeldags måde at servere lammekølle på. Kødet koges sammen med en bouquet og urter.
Kødet, der skæres for ved bordet, serveres med urter og grøntsager, råstegte kartofler eller nudler. Hertil flødelegeret sauce.
En dejlig gæstemiddag eller når familien er samlet i en glad anledning.
Portionen rækker til 6-10 personer.
Opskrift : Else Algreen 1964
LAMMEKØLLE ROYAL
1 hel lamme- eller fårekølle
2 gulerødder
1 selleri
1 fed hvidløg
1 bouquet (fransk visk) (nogle persillekviste, 1 kvist timian og 1 laurbærblad)
salt
hel hvid peber
2 spsk. mel
15-30 g smør
1 dl tyk fløde
1-2 æggeblommer
Skanken saves ret kort af (få slagteren til det) og afpudses omhyggeligt, så overflødigt fedt og hinder fjernes.
Kødet gives et hurtigt opkog i rigeligt vand, skylles i koldt vand og sættes atter over i nyt vand sammen med de rensede gulerødder og selleri, samt hvidløg, fransk visk, salt og peber.
Kødet koges langsomt ved svag varme ca. 1 1/2 time, om nødvendigt skummes omhyggeligt.
Det færdigkogte kød og grøntsagerne tages op af suppen og holdes varme.
Suppen sies og 4-5 dl afmåles i en gryde. Smør og mel røres til en smørbolle, der sættes på den kogende suppe. Fløden tilsættes og sovsen koges nogle minutter, smages godt til, fjernes fra varmen og legeres med de piskede æggeblommer.
Skær grøntsagerne i passende stykker og læg dem i dynger rundt om køllen på serveringsfadet. Grøntsagerne kan suppleres med smørdampede ærter og nudler eller råstegte kartofler. Kødet skæres for ved bordet.
Er det en festlig anledning, kan skankbenet forsynes med en klippet papirmanchet.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.