Shortrib (oksetværreb), overhældt med marinade af hvidløg, basilikum, merian, salvie, tomatpuré og rødvinseddike, stegt i ovnen og serveret med skivede cornichoner og grove pommes fritter til, er virkelig en lækker gammeldags vinterret, der smager af noget.
I stedet for ovnstegning, kan shortribben steges i en gryde sammen med porrer, grøn peber eller gulerødder.
Portionen rækker til 4 personer
Opskrift : Else Algreen 1978
SHORTRB I OVN
1 kg shortrib (oksetværreb)
1/2 kg løg
2 fed hvidløg
2 tsk. basilikum
1 tsk. merian
1 tsk. salvie
2 spsk. tomatpuré
1 dl vand
1 spsk. rødvinseddike
6-8 sursyltede cornichoner (små agurker)
Skær tværrebet ud i kvadratiske portionsstykker.
Pil og snit løgene i skiver eller brug frosne, skivede løg. Knus hvidløgene. Læg løg og ben lagvis i et ovnfast glasfad.
Bland de øvrige ingredienser, undtaget cornichonerne og hæld denne marinade over løgene og benene. En fransk eller italiensk krydderurteblanding kan bruges i stedet for de friske krydderurter. Læg låg på fadet eller dæk med stegefolie og stil det i ovnen ved 160 grader. Lad det stå i ovnen ca. 2 1/2 time.
Ved servering skæres cornichonerne i skiver og lægges over retten. Giv grove pommes frittes til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.