Oksesteg hitter hver gang og så forbinder mange oksesteg med en rigtig gammeldags søndagsmiddag.
Stegen kan grydesteges eller brunes i en gryde og stege færdig i ovnen.
Slotssteg tilberedes som gammeldags oksesteg. Blot er her brugt en del krydderier, der gør den ganske spændende af smag.
Opskrift : Else Algreen 1964
SLOTSSTEG
1 1/2 - 2 kg tyksteg
30 - 40 g smør
3 - 4 dl suppe
1 løg
2 rensede ansjoser
1 laurbærblad
1 spsk. eddike
1 spsk. sirup
5 - 7 hvide peberkorn
3 - 4 hel allehånde
salt
20 g smør eller margarine
2 spsk. mel
evt. 1 - 2 spsk. ansjoslage
1 - 2 dl fløde
Skrab og puds kødet. Brun det godt i fedtstoffet i en gryde ved god varme. Spæd med suppen, tilsæt løg, ansjoser, laurbærblad, eddike, sirup og krydderier. Lad stegen småstege ved svag varme under tætsluttende låg i ca. 2 timer.
Kødet kan også, når det er brunet, lægges i et ildfast fad med låg og færdigsteges i ovnen ved 200 - 225 grader.
Tag stegen op, si skyen og kog gryden af med lidt suppe. Lad skyen koge op og jævn den med en smørbolle, rørt af mel og fedtstof. Pisk godt, medens sovsen koger op, tilsæt fløden og smag til med krydderier og evt. lidt ansjoslage.
Servér stegen med kogte kartofler, sovs, salat, syltede agurker og ribs- eller tyttebærgelé.
VELBEKOMME
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.