Ægtemandens ønskeret, en fin portionsanrettet frokostret med hel, dampet spinat, pocherede æg og ferskrøget laks, anrettet på ristet brød.
Hvis spinat er ude af sæson, anvendes 1 pakke frossen spinat.
Det er Kirsten Hüttemeier, der i 1965 lancerede denne dejlige og velsmagende frokostret, hvor hun samtidig giver anvisning på, at lave pocheret æg.
ÆGTEMANDENS ØNSKERET
4 skiver franskbrød, letristet og smurt med smør
500 g hel, dampet spinat 1 pakke dybfrossen)
4 pocherede æg
4 skiver ferskrøget laks
Brødet ristes, smøres med smør og lægges på en frokosttallerken. Over brødet den dampede spinat og heri - i en lille fordybning - et pocheret æg, der dækkes mere eller mindre af en skive ferskrøget laks. Lidt dild eller persille lægges over.
Pocheret æg :
Vand bringes i kog, til 1/2 liter kommes 1 spsk. salt og 1 1/2 spsk. eddike i. Når vandet koger, tages gryden fra varmen og et råt æg, der er slået ud i en underkop, væltes ned i vandet. Gryden sættes over varmen igen og med to gafler eller skeer samles hviden omkring blommen.
Ægget må kun småkoge og det tager ca. ca. 3 minutter. Løftes op med en hulske og afsvales.
Den helt nemme og moderne måde at lave pocheret æg på. - Læg et stykke husholdningsfilm på køkkenbordet og pensl det med smeltet smør eller olie, evt. trøffelolie. Anbring filmen ned i en lille ramekin eller anden lille skål og slå et æg ud heri. Saml filmen om ægget til en lille pose, der bindes for. Sænk posen ned i en kasserolle med kogende vand i 3 minutter.
Pak ud og nyd dit pocherede æg.
Der kan anbringes finthakkede krydderurter eller andet krydderi, som giver smag til ægget.
Noget om Mad
VIBAGER GAMMELDAGS
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.