Mad på bordet må meget gerne være lidt nemt. Sådan en nem ting for lækkermunde, er denne søndags eller festdessert, chokolade-ananas, der består af ananasskiver, dyppet i smeltet chokolade og drysset med hakkede pistacienødder. Desserten serveres med vaniljeis, - hjemmelavet eller færdigkøbt.
Det er Kirsten Hüttemeier, der står for desserten, som hun lancerede i 1963.
CHOKOLADE-ANANAS
8 henkogte, afdryppede ananasskiver fra dåse
250 g mørk chokolade
pistacienødder eller hakkede valnødder
frossen flødeis
2 æggeblommer
3 spsk.florsukker
vaniljekorn
2 1/2 dl piskefløde
pynt
røde cocktailbær
Ananasstykkerne skal være halvtørre, inden de dyppes i den smeltede overtrækschokolade. Hertil knækkes chokoladen i mindre stykker, kommes i en skål, der hænges over en gryde med næsten kogende vand. Pas på, dampen ikke kommer op over chokoladen, så bliver den grå.
Når ananasskiverne er dyppet heri, lægges de til afdrypning på et stykke pergamentpapir og overdrysses med hakkede pistacienødder eller valnødder.
Til isen røres æggeblommerne og vanilje og blandes med flødeskum.
Beregn 6 timer til indfrysning.
Chokolade-ananas serveres med vaniljeis, pyntet med røde cocktailkirsebær.
Noget om Mad
VI BAGER GAMMELDAGS
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.