Det er sovsen, der sætter prikken over i et sammen med en godt stykke kød. Skyen tilsat fløde, slår sjældent fejl i smagsoplevelse. Her er sovsen også tilsat ristede champignonskiver, - og hvilken sovs. Den er rar at have opskrift på i skuffen.
I vore dage kan creme fine erstatte fløden.
Opskrift : Else Algreen 1964
GAMMELDAGS BRUN SKY-FLØDESOVS
30 - 40 g smør eller margarine
2 1/2 - 3 dl sky
ca. 1 dl fløde eller creme fine
salt
hvid peber
et par dråber kulør
Rist nogle skivede champignons på en pande.
Brun fedtstoffet i en gryde. Tilsæt sky og fløde og lad sovsen koge godt igennem, til den er jævn. Smag til med salt og peber. Tilsæt et par dråber kulør. til sidst vendes de ristede champignons i.
Servér sovsen til koteletter, små bøffer, tournedos m.m.
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.