Kalv i paprika, supernem og velsmagende gryderet fra midt i 60erne. Serveres direkte fra gryden med kartoffelmos eller flutes til sammen med ærter og evt. franske kartofler.
I 60erne blev mange gryde- og ovnretter serveret med franske kartofler til og ligeledes julemiddagen. Den tradition løb dog senere for en stor del ud.
Opskrift : Else Algreen 1964
KALV I PAPRIKA
500-600 g kalveinderlår
2 løg
30-40 g smør eller margarine
paprika
salt
hvid peber
3 spsk. tomatpuré
2 dl sur fløde
1/2 tsk. engelsk sovs
Skær kødet i små strimler. Pil løgene og hak eller snit dem groft.
Brun kød og løg i fedtstoffet i en gryde ved god varme. Drys med salt, peber og paprika, spæd med tomatpuré og fløde og småsteg under låg ved svag varme til kødet er mørt, 10-15 minutter.
Smag godt til med krydderi og lidt engelsk sovs.
Servér kalv i paprika direkte fra gryden og giv kartoffelmos eller flute til, sammen med grønærter og evt. franske kartofler.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.