En dejlig gryderet fra midt i 60erne er denne kinesisk gryde med oksekød og svinekød, ris, kartofler og selleri.
Såvel svinebov som skinke kan anvendes.
Opskrift : Else Algreen 1964
KINESISK GRYDE
200-300 g okseinderlår
200 g fersk mager svinebov eller skinke
2 løg
1 dl ris
20-30 g smør eller margarine under låg ca.
salt
hvid peber
salvie
2-3 dl vand
1-2 tsk. kinesisk Soya
4-5 store kartofler
1/2-1 selleri
25-40 g smør eller margarine
2-3 spsk. hakket persille
strimler af rød eller grøn peberfrugt
Skrab og afpuds kødet, skær det i strimler og brun det sammen med løgskiver og ris i godt brunet fedtstof i stegegryden. Drys krydderierne over, spæd med vand, smag til med Soya og lad det hele småsimre under låg ca. 20 minutter.
Skræl kartofler og selleri og skær dem i strimler. Råsteg disse i let brunet fedtstof ved jævn varme i stegepanden.
Tilsæt salt og rigeligt hakket persille, når urterne er møre.
Rør forsigtigt op i kødgryden med en gaffel. Hæld indholdet op midt på et varmt fad. Læg de persillestegte rødder i en krans omkring og garner med peberfrugterne.
VELBEKOMME
VI BAGER GAMMELDAGS
Noget om Mad
onsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.