En gammel variant fra 50'erne af sol over Gudhjem er en Bornholmermad. Den er bestemt også værd at stifte bekendtskab med. Ingredienserne er de samme. Her anvendes udstukne rugbrødsmedaljer som bund og herover sild, hakkede radiser, æggeblomme og purløg.
Opskrift : Kirsten Bjørrild
BORNHOLMERMAD
4 æggeblommer
4 rugbrødsmedaljer med smør
2 bundter radiser
1 bundt purløg
4 røgede sild
De røgede sild pilles, radiserne gøres i stand og hakkes. Rugbrødsmedaljonerne stikkes ud med et glas og smøres med smør.
De røgede sild lægges på rugbrødet i en krans. Dernæst lægges en lille kreds af hakkede radiser og inderst æggeblommen. Ovenpå drysses lidt fintskåret purløg.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.