Ofte skal smørret skives eller lægges på retter, her er det værd at notere sig, at det har ligget koldt i nogle timer forinden, før det kan skæres.
Skal smørret danne bund under smørrebrød eller anvendes i sandwich, er det nødvendigt, det holdes smørbart.
Her er forslag fra 50ernes køkken til forskellig slags gammeldags kryddersmør.
Opskrifterne er fra Gyldendals Store Kogebog fra 1956
FORSKELLIG SLAGS GAMMELDAGS KRYDDERSMØR
- 1 Dildsmør
2 hårdkogte æg
1 1/2 spsk. finthakket dild
2 spsk. smør (50-60 g)
Rør ingredienserne sammen.
Dildsmør er godt til smørrebrød, røget laks eller stegt fisk.
- 2 Rødvinssmør
2 spsk. finthakket løg
2-3 dl rødvin
3-4 spsk. smør (100 g)
Kog det finthakkede løg i i rødvinen til næsten alt væde er fordampet. Lad massen blive kold og rør den sammen med smørret.
Fantastisk til grillmad og stegt oksekød.
- 3 Grøntsagssmør
3-4 spsk. (100 g) smør2-3 spsk. finthakket dild, karse, esdragon eller 1-2 spsk. finthakket kørvel eller purløg.
Rør ingredienserne sammen.
God til smørrebrød eller stegt fisk
- 4 Kødsmør
3-4 spsk. (100 g ) smør
100 g finthakket kogt eller stegt kød
1-2 spsk. fløde
salt
lidt reven peberrod
Rør ingredienserne sammen
God til dobbelte eller stribede sandwiches
- 5 Sardinsmør
6 mellemstore sardiner i olie eller tomat
3-4 spsk. (100 g ) smør
hvid peber eller Cayennepeber
Rør ingredienserne sammen.
God til sandwich.
- 6 Grøn ostecreme
100 g reven mild ost
100 g roquefort
1 dl stiftpisket fløde
lidt grøn frugtfarve
Rør ingredienserne sammen..
Egnet til pynt på smørrebrød og i sandwichtærte.
Noget om Mad
Mormors Juleopskrifter
VI BAGER GAMMELDAGS
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.