tirsdag

FORSKELLIG SLAGS GAMMELDAGS KRYDDERSMØR

Til sommermad, smørrebrød og sandwich er kryddersmør et godt supplement til den gode smag. Alskens ingredienser er brugbare til at lave kryddersmør af og det giver sig selv, at godt dansk smør er en fast bestanddel, når vi laver kryddersnør.

Ofte skal smørret skives eller lægges på retter, her er det værd at notere sig, at det har ligget koldt i nogle timer forinden, før det kan skæres.

Skal smørret danne bund under smørrebrød eller anvendes i sandwich, er det nødvendigt, det holdes smørbart.

Her er forslag fra 50ernes køkken til forskellig slags gammeldags kryddersmør.

Opskrifterne er fra Gyldendals Store Kogebog fra 1956




FORSKELLIG SLAGS GAMMELDAGS KRYDDERSMØR

  • 1 Dildsmør

2 hårdkogte æg
1 1/2 spsk. finthakket dild
2 spsk. smør (50-60 g)

Rør ingredienserne sammen.

Dildsmør er godt til smørrebrød, røget laks eller stegt fisk.

  • 2 Rødvinssmør

2 spsk. finthakket løg
2-3 dl rødvin
3-4 spsk. smør (100 g)

Kog det finthakkede løg i i rødvinen til næsten alt væde er fordampet. Lad massen blive kold og rør den sammen med smørret.

Fantastisk til grillmad og stegt oksekød.

  • 3 Grøntsagssmør

3-4 spsk. (100 g) smør2-3 spsk. finthakket dild, karse, esdragon eller 1-2 spsk. finthakket kørvel eller purløg.

Rør ingredienserne sammen.

God til smørrebrød eller stegt fisk

  • 4 Kødsmør

3-4 spsk. (100 g ) smør
100 g finthakket kogt eller stegt kød
1-2 spsk. fløde
salt
lidt reven peberrod

Rør ingredienserne sammen

God til dobbelte eller stribede sandwiches

  • 5 Sardinsmør

6 mellemstore sardiner i olie eller tomat
3-4 spsk. (100 g ) smør
hvid peber eller Cayennepeber

Rør ingredienserne sammen.

God til sandwich.

  • 6 Grøn ostecreme

100 g reven mild ost
100 g roquefort
1 dl stiftpisket fløde
lidt grøn frugtfarve

Rør ingredienserne sammen..

Egnet til pynt på smørrebrød og i sandwichtærte.

Noget om Mad

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.