Indbagt rødspætte med citron og persille, serveret med kartofler og rørt smør er en fin sommerdelikatesse, specielt med nyopgravede kartofler til.
Ugebladet Hjemmet havde for over 100 år siden i årene 1904 - 1923 en rubrik i bladet, der hed Frøken Jensens Køkken. Det var såmænd den senere så legendariske frøken Jensen, altså hende med kogebogen, der skrev om mad, - bladets allerførste madskribent.
Ovenstående opskrift af frøken Jensen er fra perioden, hvor hun skrev om mad i bladet.
Rødspættefileterne kan erstattes med hornfiskefileter.
Kilde : Sandra Leigh Draznin
INDBAGT RØDSPÆTTE
8 rødspættefileter
salt
peber
125 g mel
2 æg
30 g smeltet smør
sukker
salt
1 1/4 dl mælk
olie eller palmin til stegning
citron
persille
Drys rødspættefileterne med salt og peber. Rør de øvrige ingredienser som til en pandekagedej og dyp fiskefileterne heri. Tag dem op med en gaffel og steg dem gyldne og varme i hed olie eller palmin . . . Et par stykker ad gangen.
Server fiskefileterne, anrettet med citron og persille og giv kartofler og rørt smør til.
VELBEKOMME
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.