Denne gammeldags romomelet, flamberet med rom og bestrøet med florsukker er en absolut voksenomelet og virkelig skøn. Det bliver garanteret en genganger.
Når der i opskriften står at æggeblommer og sukker røres et kvarter, betyder det, at der røres til en tyk og luftig æggesnaps, der ikke knaser af sukker.
Rækker til 4 personer
Opskrift : Karen Overgaard-Petersen 1952
ROMOMELET
6 æg
6 tsk. sukker
1 knsp. salt
5 spsk. fløde
40 g margarine
2 likørglas rom
Æggeblommerne røres til en tyk og luftig æggesnaps med sukkeret, irøres fløden, saltet og de stiftpiskede æggehvider.
Margarinen varmes på panden til den er lysebrun, æggemassen hældes i. Rør med en ske eller gaffel til massen begynder at stivne. Rul omeletten hurtigt sammen henimod pandens hank.
Steg et øjeblik længere, læg omeletten på et varmt fad, bestrø den med sigtet florsukker, hæld den varme rom over og sæt en tændstik til idet omeletten serveres.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.