torsdag

FARSREDERMED STUVEDE ÆRTER OG GULERØDDER

Farsreder med stuvede ærter og gulerødder er en god, gammeldags variant af kødrand og stuvede grønsager fra midt i 50erne. Farsen og stuvningen tager sig spændende ud, når de serveres på denne måde.
En vaskeægte mormoropskrift.

Der er rørt en god kødfars af hakket gris eller kalv eller en blanding af begge dele. Der er så uendelig mange gamle opskrifter og måder at røre fars på, at vi bare dykker ned i en af dem.

Stuvede ærter og gulerødder kan tilberedes af friske eller frosne grønsager. For at være ærlig, er jeg så gammel og gammeldags, at jeg sagtens kan finde på, at bruge ærter og gulerødder på dåse. Det gjorde man også i 50erne, hvor konserves var højt skattet af de danske husmødre.

Opskrift : Gurli Skodshøj 1956FARSREDER MED STUVEDE ÆRTER OG GULERØDDER

kødfars

1/2 kg kød (gris, kalv eller en blanding)
100 g rasp eller mel
ca. 1/2 liter vand, lunkent
salt
peber
løg
1 æg

Kødet males gennem kødmaskinen 6-8 gange eller (køb færdighakket kød). Lidt revet løg kommes i og farsen røres derefter med æg, salt, peber, rasp og derefter lunkent vand, tilsat lidt ad gangen. Farsen røres meget grundig efter tilsætning af vandet.
Jo mindre væske, der tilsættes ad gangen, - jo bedre bliver farsen.

Lav en stuvning af ærter og gulerødder.

Kopper, skåle eller gratinskaller smøres udvendig med fedtstof. De beklædes udvendig med et tykt lag fars og koges i vandbad i ca. 15 minutter.

Farsrederne tages af formene og fyldes med den varme stuvning.

Servér rederne på et fad, evt. med smeltet smør og en kartoffel til.

VELBEKOMME

Noget om Mad

VI BAGER GAMMELDAGS

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.