torsdag

KASTANJEBUDDING

Her er med garanti en både spændende, men også noget usædvanlig ret, til en kødløs dag.
Kastanjebudding, serveret med smeltet margarine, irørt lidt tomatpuré.
Det giver vel sig selv, at her er tale om spisekastanjer.

Opskriften stammer fra ugebladet Hjemmet, den 6. januar 1916. Nøjagtig 100 år siden i går.
Gengivet i oprindelig sprog.

Frøken Jensen udgav dengang opskrifter og gav gode råd i bladet.


KASTANJEBUDDING

1 kg kastanjer
1 dyb tallerken dampede ris eller en rest risengrød
3 á 4 æg
salt
peber
lidt reven muskatnød efter smag

1 kg kastanjer ridses med en kniv i den spidse ende og koges eller ristes 1/2 time. Skallen pilles da af, og kastanjerne males gennem maskinen eller nøddemøllen.
Da kastanjerne har en lidt sødlig smag, må de helst blandes med et eller andet ; således vil vi prøve i dette tilfælde med en dyb tallerken dampende ris. Har man en levning risengrad, kan den godt anvendes. - 3 á 4 æg, salt, peber og lidt reven muskatnød efter smag.

Denne fars kan koge i en smurt og strøet buddingform i vandbad 2 timer eller bages i gratinfad 1 1/4 time.

Serveres med smeltet margarine, hvori er omrørt et par skefulde rørt smør.

VELBEKOMME

Mormors Juleopskrifter

VI BAGER GAMMELDAGS

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.