søndag

Appelsingelè

Appelsingelè med makroner og cremesauce eller flødeskum er en rigtig gammeldags, frisk og lækker dessert. Denne gamle opskrift på appelsingelè er beregnet til 6 personer.


APPPELSINGELÈ

7 appelsiner
3 1/2 dl vand
195 g sukker
12 blade gelatine (husblas) til 1 liter væske

Saften presses af 4 appelsiner, de andre 3 skrælles, skæres i stykker og befries for kerner. Sukkeret koges med vandet, appelsinernes safr hældesi og det hele sies gennem gelèposen eller en fin sigte. Så tilsættes denne saft den udblødte og opløste hublas (12 blade til 1 liter væske). Nu lægges appelsinstykkerne og gelèen lagvis i en form, men det ene lag må være stift, inden det næste lægges over.
Formen stilles meget koldt i mindst 20 timer.
Geléen vendes før serveringen og pyntes efter behag.
Server gammeldags appelsingelè med cremesauce eller flødeskum og spis gerne små lækre makroner til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.