Bondemandens kåldommer, lavet af enten hvidkål eller spidskål, hvad man nu kunne få fat på dengang sidst i 50erne. Det var sæsonbetonet, ihvert fald med spidskål. I dag kan bondemandens kåldolmer fremstilles både med vinterhvidkål og spidskål, hentet hertil året rundt udefra.
Med hensyn til tomatketchup i farsen. - Tomatpuré kan bruges.
BONDEMANDENS KÅLDOLMER
1 hvidkåls- eller spidskålshoved
fyld
500 g hakket flæskekød
1 revet løg
salt
peber
tomtketchup
1 æg
fedtstof
Bladene (de yderste kasseres) pilles fra og blancheres i kogende vand i nogle minutter og overhældes derefter med koldt vand. Dryp bladene godt af i en si eller sigte og fylde så en lille bunke af dette fyld på hvert blad :
Hakkekødet brunes i en gryde i mgr. sammen med løget, salt peber og tomatketchup tilsættes. Det hele røres sammen og smages til. Når fyldet er godt varmt, røres ægget i. Kålen pakkes om fyldet og bindes med bomuldsgarn eller brug kødnåle at lukke med.
Steg dolmerne gyldentbrune i mgr. i gryden og kom lidt kogende vand og salt ved. Lad kålen snurre mør (stege, ikke koge) under låg i ca. 1 time. Kun ganske lidt vand ved.
Bondemandens kåldolmer serveres med sennep, skysauce og et bjerg af klippet persille over.
VELBEKOMME
torsdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.