Skippers røgede sild til søndagsfrokosten, bidrager med noget særligt på bordet, vi ikke får til hverdag, hvor det hele skal gå lidt stærkt. I weekenden er der mere tid og ro til at dække et ordentligt frokostbord, vi kan samles og hygge os om.
De bornholmske røgede sild er skønne, men anden røget sild kan sagtens bruges til skippers røgede sild. Det gør ikke denne dejlige frokostsild ringere.
Opskriften her rækker til 4 personer.
SKIPPERS RØGEDE SILD
4 røgede sild
hjemmerørt mayonnaise af :
2 æggeblommer
salt
eddike
2 1/2 dl olie
citron
sennep
kapers til pynt
hårdkogt, hakket æg
Pil meget omhyggelig sildene fri for ben og læg sildefileterne på et fad. Læg et bælte af den velkrydrede mayonnaise tværs over fileterne og drys kapers over. Læg de hakkede hårdkogte æg ved, så hele arrangementet ser indbydende ud.
mayonnaise
Æggeblommerne røres seje med saltet og olien dryppes i i en meget tynd stråle i starten, senere lidt tykkere medens der piskes godt. Smag mayonnaisen til med sennep, kryddereddike og lidt citronsaft.
Skippers røgede sild er fantastiske på et stykke godt ristet grovbrød.
VEBEKOMME
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.