torsdag

Klejnsmedlærlinge

Klejnsmedlærlinge er èn af en række gamle opskrifter, hvor svesker indgår og klejnsmedlærlinge spises som dessert eller som en meget lækker, lille lun snack i gode venneres lag eller f.eks. til kaffen. De bliver bedst, hvis de koges i ren svinefedt, men olie eller palmin kan også anvendes.


KLEJNSMEDLÆRLINGE

svesker med sten
smuttede mandler
vindej til at dyppe sveskerne i
svinefedt
flormelis blandet med revet chokolade

vindej
3 1/2 dl hvid- eller rødvin
3 dl mel
2 hele æg
1 spsk. smeltet smør eller olie
1 spsk. flormelis
en anelse salt

Ingredienserne blandes sammen til en dej. Hvis der anvendes rødvin, kan tilsættes lidt kanel.
De udblødte svesker koges, men ikke for meget. Stenen tages ud og erstattes med en mandel. Sveskerne dyppes i dejen og koges svømmende i fedtstoffet til de er lysebrune. Så vendes de i chokolade-sukkerblandingen og serveres straks og meget varme. - Enten ovenpå et godt måltid mad, til en kop kaffe eller slet og ret som verdens bedste snacks. Klejnsmedlærlinge er svære at holde sig fra, får man først begyndt på dem.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.