Appelsintærte fra Wien er der lidt arbejde ved, men det er det hele værd. Samtidig er appelsintærte fra Wien fin, både som dessert ovenpå en god middag og til en glad kop kaffe, når der kommer kaffegæster og bare ... nu er det weekend.
Opskriften er gammel og blev offentliggjort i Danmark i begyndelsen af 50 erne.
APPELSINTÆRTE FRA WIEN
dej
3 æggeblommer
3 stiftpiskede æggehvider
120 g flormelis
100 g skoldede, smuttede, revne mandler
saft af 1 appelsin
fint reven skal af 1/2 appelsin
fint reven skal af 1/2 citron
50 g mel
creme til fyld
100 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
fint reven skal af 1/2 appelsin
glasur
150 g flormelis
den nødvendige appelsinskrift
Blommerne og sukkeret røres hvid til dejen og mandler, saft og skaller tilsættes og røresi. Til sidst skummet af de piskede æggehvider og melet. Denne masse hældes i en velsmurt tærteform og bages langsomt.
Så laves creme og smør, sukker og æggeblomme røres meget godt og appelsinskallen tilsættes.
Den afkølede tærte deles i 3 lag, cremen smørespå og tærten samles igen. Ovenpå glaseres med appelsinglasuren og der pyntes efter behag.
lørdag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.