fredag

Faster Langes Nøddekage

Til en skumringsfyldt, hyggelig efterårsstemning hører selvfølgelig en god kop kaffe med et dejligt stykke, hjemmebagt kage.
Nu skal vi ikke spise kage hver dag, men engang imellem er det nu rart, at kunne belønne sig selv og dem omkring os med en lille hyggelig godbid.

Glæden ved at bage, gør én så glad, når brødet lykkes og duften hænger i hele huset. Så bliver alle så venligt stemt.

Faster Langes nøddekage, blev lanceret først i 60erne. Det er en rørekage af en meget lækker valnøddedej, bagt i form. - Pyntet med sherryglasur og valnødder, en lækker bid til en hyggestund.

Det er vigtigt, at kagen røres i hånden, da en maskinrørt kage ikke vil få den rette konsistens.

Hyggestemning fra en svunden tid

FASTER LANGES NØDDEKAGE

100 g valnøddekerner, malet eller hakket fint
100 g mel
1/4 tsk. bagepulver
60 g smør
120 g florsukker
2 æg
1 dl piskefløde

pynt

120 g sigtet florsukker
2 spsk. sherry eller rom
10 halve valnøddekerner

Bland de malede eller hakkede nøddekerner med mel og bagepulver. Rør smørret hvidt med florsukkeret og tilsæt æggene et ad gangen. Rør godt for hvert æg. Tilsæt melblandingen og fløden skiftevis og rør grundig mellem hver gang.
Fyld dejen i en velsmurt, raspdrysset form og bag kagen i ca. 1 time ved 185 grader. Vend den forsigtigt ud af formen og lad den blive helt kold, inden den overtrækkes med glasur og pyntes med valnøddekerner.

Skænk nu blot en glad kop kaffe og byd faster Langes valnøddekage til.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.