Fiskesuppe kogt på torskenakker er en gammeldags god og nærende suppe, serveret med et stykke godt brød til.
Vi er på vej ind i efteråret og vinteren og hvad det nu fører med sig i form af mørke og kulde, hvor trangen til en portion varm suppe, vil komme til at stå højt på menusedlen. I sådanne situationer skal det gøre godt med en rigtig dampende portion suppe, kogt på torskenakker og serveret med fiskekød og muslinger.
Torskenakker er fyldt med fint og fast kød, men koster langt under, hvad den dyre torsk koster.
Muslingerne kommer fra dåse og det er i grunden også helt ok.
Igennem 50erne og ind i 60erne, anvendte de danske husmødre for en stor dels vedkommende en del konserves, hvor det var muligt. Det var med til at lette arbejdet i køkkenet med familiens måltider, da tiden gjorde det mere og mere almindeligt for husmoderen, også at have arbejde udenfor hjemmet.
FISKESUPPE PÅ TORSKENAKKE
Ca. 1/2 kg torskenakker
2 liter vand
salt
1 stor pastinak, skåret i tern
250 g løg, skåret i tykke skiver
1 dl radiser, skåret i tykke skiver
1 laurbærblad
1 suppeterning
kulør
1 ds. muslinger
1 bdt. persille, hakket
evt. lidt kulør
Rens og skyl torskenakkerne godt og kog dem i vandet, tilsat salt i ca. 10 minutter. Si suppen og pil alt reelt kød fra. Kom de istandgjorte grøntsager i fiskesuppen sammen med laurbærblad og suppeterning i ca. 15 minutter. Suppen kan farves med lidt kulør om ønsket. Kom fiskekød, muslinger og hakket persille i suppen.
Servér gammeldags fiskesuppe med et godt stykke brød til.
VELBEKOMME
Mormors Juleopskrifter
mandag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.