onsdag

To retters menu anno 1958

En dejlig hverdagsmenu fra sidst i 50erne, hvor dessert var helt almindelig efter middagen, hvis ikke man da havde fået en form for forret, som kunne være en suppe, grød eller andet til at lægge bund med.

Efter min mening, er menuen helt perfekt i weekenden, hvor familien er samlet og der vanker lidt ekstra.

Kirsten Hüttemeier har sammensat denne fine hverdagsmenu, bestående af fest- koteletter i form af hakket kød, dækket af revet, rå æble. En skål salat, skysauce og brasede kartofler serveres til. Her er det helt perfekt, hvis der er en portion kartofler tilovers fra dagen før. Ellers må der koges nogle. Det gøres også med fordel dagen før. Brasede kartofler bliver bedst, hvis kartoflerne er kolde.
Desserten som består af pletter med flødeskum og syltede jordbær (jordbærsyltetøj) laves af en pandekagedej, som så udmærket kan laves mange timer før. Af dejen bages små pletter på en pletpande. Det er en pande med mange små rum. Har man ikke en sådan, må pletterne sættes af i små plamager på en almindelig pande. De bliver da ikke så smukke i faconen, men smagen er den samme.

Opskrifterne er beregnet til 4 personer


HVERDAGSMIDDAG FRA 50ERNE

FEST-KOTELETTER

500 g hakket flæskekød
salt
peber
muskat
2 spsk. kapers
fedtstof til stegning

Kødet røres hurtigt op med salt, peber, muskat og kapers. Formes til 8 koteletter, der steges i fedtstoffet.

Fest-koteletter serveres med en bunke revet, rå æble ovenpå, en skål salat, skysauce og brasede kartofler.

PLETTER MED FLØDESKUM OG SYLTEDE JORDBÆR

dej til pletter

4 dl mælk
1/2 tsk. salt
1 tsk. sukker
1 æg
revet citronskal
100 g mel

Alt piskes til en pandekagedej, der kan stå i mange timer og vente. Pletpanden med de små rum fedtes med smør eller mgr. og heri hældes pandekagedejen. Bag hurtigt de små pletter på begge sider, læg dem sammen med syltetøj, 4-5 stykker så der fremkommer en høj kage. Tilsidst flødeskum og jordbær på toppen.

Pletter med flødeskum og syltede jordbær er en værdig afslutning på ethvert godt måltid mad.

Noget om Mad

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.