Den mørke tid, vi så småt er på vej ind i er bagetid. Hvad med at bage en rigtig gammeldags kageklassiker, mormorkage. Den fortjener virkelig sin renaissance. Lige til at skære af, lige til at blive glad af, serveret til en glad kop kaffe.
Komtessens Marmorkage er sådan en gammeldags kage. Bagt med bagepulver skal den spises forholdsvis hurtigt, men det er nok heller ikke noget problem, for den smager ganske dejligt.
KOMTESSENS MARMORKAGE
250 g mgr.
250 g sukker
300 g mel
1 strøget tsk. bagepulver
2 topspsk. kakao
vaniliesukker
evt. lidt reven citronskal
mgr. til formen
rasp til formen
Mgr. røres hvidt med sukkeret. Æggeblommerne røres i én ad gangen og tilsidst blandes mel med bagepulver i. Hviderne piskes meget stive, "skæres" i dejen, der lige blandes sammen og derpå deles i tlige store dele. I den ene halvdel blandes kakao, medens den anden halvdel tilsættes lidt vaniliesukker og evt. lidt reven citronskal.
En kransform smøres godt, drysses med rasp og heri hældes først den lyse dej, derefter den mørke dej. Formen stødes lidt i køkkenbordet, så dejen falder til. Rør med en strikkepind i dejen, så den lyse og mørke dej blandes let.
Bages ved svag varme, 200-225 grader i 50 minutter. Vendes ud af formen og afsvales på en bagerist.
Byd så på en glad kop kaffe og nyd den nybagte marmorkage til.
Noget om Mad
søndag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Hej,
SvarSletTak for en dejlig blog med masser af inspiration. Hvor mange aeg bruger du i denne opskrift?
Mvh Camilla
Der skal ret mange æg i,nemlig 5 stk.
SvarSletHeld og lykke med den.
Mormor