torsdag

Citronpie

Citronpie, bagt på butterdejsbund og serveret med frugtgelé er en herlig gammel dessert, som også er god til en glad kop kaffe. Citroncremen har en pragtfuld smag i denne skønne citronpie, der nærmest er pakket ind i marengsen.

Man kunne altså sagtens lave spændende ting, dengang for over 100 år siden, selvom husmødrene ikke havde moderne teknologi og hjælpemidler til rådighed i køkkenet, - køkkener, der måske i visse tilfælde dårligt kunne kaldes et køkken, sammenlignet med vore dages standard.

Citronpie blev dog næppe serveret i hjemmene på bunden af samfundet. Det med kager var mere noget bedsteborgere med køkkenhjælp havde taget til sig.

CITRONPIE

butterdej
1 pægl vand
saft af 1 citron
revet skal af en citron
4 æggeblommer
1 top teskf. melis
lidt kartoffelmel
4 stiftpiskede æggehvider
lidt melis

1 pægl =  2,5 dl

For nemheds skyld kan bruges frosne butterdejsplader. Rul butterdej tyndt ud og beklæd en lagkageform med dejen, som lægges godt op på kanterne. Bag bunden.

Vandet sættes over komfuret i en gryde, sammen med saft og skal af citronen. Rør æggeblommerne med melis og lidt kartoffelmel. Koges sammen med vandet til en creme, der lægges på den bagte butterdejsbund i formen. Pisk æggehviderne stive med sukkeret og bred det ud over det hele. Sæt pien i ovnen til marengsen er stivnet. Server en god hjemmelavet frugtgelé til.

Servér citronpie, anrettet på et fad til en glad kop kaffe.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.