tirsdag

Sommerpyt

Sommerpyt, en slags biksemad, serveret med halve æg, grøn salat og en klat iskoldt smør, er hurtig og nem at gå til, hvis kartoflerne er kogt og blevet kolde på forhånd. Der anvendes pølser i sommerpyt, pølser som Kirsten Hüttemeier benævner karbonadepølser. Vi bruger naturligvis cocktailpølser, -evt. også fra dåse.


Opskriften er beregnet til 4 pers.

SOMMERPYT

12 kogte kartofler
3 løg
1 lille stykke røget flæsk eller 8 skiver
1 lille ds. karbonadepølser
3-4 æg
50 g smør eller mgr.
salt
peber
tomatketchup
lidt fløde

Kartoflerne skæres i mindre stykker, løgene i ringe og flæsket i smalle strimler.
Flæsket brunes først på panden, derefter løg, kartofler og karbonadepølser. Lidt friske tomater kan også anvendes og alt brases med smørret, tomatketchup, lidt fløde, salt og peber.
Æggene koger halvbløde i 6-7 minutter, halveres og lægges oven i panden.

Sommerpyt serveres med grøn salat og måske også en klat iskoldt smør.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.