tirsdag

Rouletter med champignons

Rouletter med champignons kan fremstilles på to måder og om det skal være på den ene eller den anden måde er en smagssag. Rouletter med champignon efter denne gamle opskrift, serveres evt. med en aspargesstuvning eller anden form for grøntsager til.

Originalopskriften fra 1903 beskriver her, hvorledes rouletter fremstilles.

Rouletter kan laves baade af Kød og Fisk; hakket fint og lavet til Fars eller skaaret i smaa bitte Firkanter og rørt i en Sauce som, tyk Vælling, stivnet med lidt Husblas og nogle Æggeblommer, og krydret paa forskellig Maade til Kød og Fisk. Blandingen til Rouletter maa helst laves Dagen før man skal lave disse, da den maa bredes ud paa et Fad og være aldeles kold før Rouletterne skal laves. - Runde Kugler kaldes Rouletter; trilles de langagtige, kaldes de Krouketter. Man stikker med en Ske smaa ensartede stykker af den stivnede Masse, triller dem i fin Rasp, dypper dem i pisket Æg og atter i Rasp og koger dem i Klaret eller Fedt.ROULETTER MED CHAMPIGNON

3/4 pund kogt hønsekød
3/4 pund champignon, skåret i små firkanter
15 kvint mel
15 kvint smør
3 pægle champignons- og hønsesuppe
9 blade husblas
2 spsk. vin
salt
hvid peber
en anelse sukker

1 kvint = 5 g
1 pægl = 2 1/2 dl

¾ Pd. kogt Hønsekød og ¾ Pd. Champignons skæres i smaa Firkanter og blandes. - 15 Kv. Mel bages i 15. Kv. Smør og spædes med 3 Pægle Champignons- og Hønsesuppe, 9 Blade Husblas kommes i tilligemed et Par Spiseskefulde Vin, Salt, hvid Peber og ganske lidt Sukker; Gryden tages af Ilden og 2 Æggeblommer røres i. (Se Rouletter). Denne Masse kan ogsaa koges eller bages i Butterdejg i Stedet for som Rouletter. Man udruller Butterdejg tyndt, stikker runde Kager af med et stort Glas, lægger lidt af Massen paa den ene Halvdel af Kagen og bøjer den anden Halvpart over og trykker begge Kanter fast sammen; de dyppes i pisket Æg og Rasp og koges i Klaret eller Fedt. De kunne ogsaa bages i en god varm Ovn, og smøres da med Æg - men førstnævnte Maade er den bedste.
 
VELBEKOMME

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.