I 1705 fik kroen bevilling som kongeligt priviligeret kro.
Kroen har renommé som et absolut værdigt spisested i dag, noget som faktisk har gjort sig gældende i kroens flere hundrede års hæderkronede historie. Således også for snart 60 år siden, midt i 50erne, hvor en ung tjener Nielsen og hans kone få år forinden rykkede ind på kroen som kroværter. Der skulle kun gå et par år år, før fru Nielsens hjemmelavede Bregnerød-medister og de hjemmelavede frikadeller nød berømmelsen videnom.
Midt i overdådigheden af syltede grisetæer, gammeldags sylte, hjemmelavet rullepølse og ribbensteg fandtes nogle små rariteter som flæsk i lage, finker og fedtæbler.
FLÆSK I LAGE
Stribet brystflæsk
vand til kogning
hel peber
laurbergblade
lage
1 liter vand
en skefuld salt eller mere efter smag
Stribet brystflæsk koges uden salt, men med hele peberkorn og laurbærblade. Skæres derefter i skiver
og lægges i en lage bestående af 1 liter vand, tilsat en skefuld salt.
Servér flæsk i lage med eddike og godt rugbrød til.
FINKER
1/2 kg lever
1 svinehjerte
1 nyre
et løg
suppe
stødte nelliker
allehånde
en anelse kardemomme
salt
peber
lidt timian
evt. fedtegrever
Indmaden koges i vand. Når disse gode sager er kolde, hakkes de sammen med et løg og spædes derefter op med suppen, som indmadene er kogt i. Smag til med nelliker, allehånde, en anelse kardemomme, salt, peber og timian. Lad retten småsnurre i 10 minutter og tilsæt evt. fedtegrever.
FEDTÆBLER
1 stykke flommefedt, skåret i tern
6 æbler
Flommetern afsmeltes ved langsom varme til fedtterningerne bliver brune og sprøde.
Seks æbler befries for stilk og blomst og koges skøre i fedtet.
Fedtæbler serveres gloende varme med rugbrød til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.