I hjemmet var der ofte vildtretter på bordet i form af forskellige lækre, traditionelle vildretter og altså heriblandt stegte skovduer med flødesauce og gelé til. Her vil vi prøve en lidt utraditionel opskrift på stegte duer fra midt i 50erne.
Duer kan købes hos fiske- og vildthandleren. Sørg for at vælge unge fugle, da duer kan være seje, at få stegt møre.
Opskriften er til 4 personer og der beregnes en due pr. person.
SKOVDUER MED TOMATER
4 skovduer (spækkede)
1 chalotteløg
1 fed hvidløg
1 mellemstort løg (meget finthakket)
6 skiver bacon, skåret i tern
1 kop champignoner, skåret i skiver
2-4 kop henkogte tomater, tilsat 1 spsk. brunt puddersukker (dåsetomater)
basilikum
timian
1 bundt persille
salt
peber
Tilberedningstid ca. 2 timer, heraf ca. 1 1/2 time i ovnen. Der er regnet med istandgjorte skovduer.
Skovduerne fyldes med en blanding af skalotteløg og persille. Baconterningerne ristes og duerne brunes i fedtet herfra, som er blandet op med det knuste hvidløgsfed. Derefter lægges fuglene over i et tykt, ildfast lågfad sammen med det hakkede løg, champignonerne, tomaterne, timian og basilikum. Resten af baconfedtet hældes over, låget lægges på og fadet sættes i en middelvarm ovn (175-200 grader) ca. 1 1/2 time. Det er bedst at stege fuglene ved svag varme, da skovduer til tider kan være lidt seje.
Til opskriften hører spaghetti eller nudler, rystede i smør og overdrysset med revet parmesanost. Ellers kan duerne serveres med løse ris eller små brunede kartofler til.
VELBEKOMME
Noget om Mad
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.