Lillemors galoptærte med frugt, æbler, abrikoser eller svesker efter eget valg, er både lækker og rimelig hurtig at lave. Lillemors galoptærte er en rørekage eller det, som vi kalder en skærekage. De var populære i 50erne og 60erne, men har ingen lighed med de tærter og tærtedej, vi kender nu om stunder.
Opskriften er fra midt i 50erne og en af mange bageopskrifter, der blev udgivet i forbindelse med kampagne for Rena bagepulver.
Da det er en bagepulverkage er holdbarheden begrænset. Bagepulver bagværk er absolut bedst samme dag, det er bagt.
LILLEMORS GALOPTÆRTE
125 g smør eller mgr.
125 g melis (sukker)
1-2 æg
250 g mel
4 tsk. bagepulver
2-4 tsk. vaniliesukker
2-3 tsk. kardemomme
1 dl mælk
fyld
snitter af 4 friske æbler eller ca. 200 g udblødte abrikoser eller svesker
groft sukker
hakkede mandler
Rør en dej af blødt smør eller mgr., sukker, æg, mel, bagepulver og krydderier. Tilsidst tilsættes mælken. Kom dejen i en smurt form og læg frugten henover kagen. Drys med groft sukker og hakkede mandler.
Bagen i ovnen ved 30-35 minutter.
Byd et stykke af lillemors galoptærte med eller uden flødeskum til et kop decemberkaffe.
Noget om Mad
fredag
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar
Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.