mandag

Ungkarlens tilflugt

Nu tildags, hvor en stor del af befolkningen lever alene, må det formodes, at mange enlige mænd, ungkarle og fraskilte, er i stand til at lave mad, nogen sågar på et højt niveau, fordi det faktisk interesserer dem.

Blandt 50ernes ungkarle, var der også mænd med interesse for madlavning, men slet ikke så mange som i dag. Mænd, der boede alene, spiste ofte på pensionat og under lignende arrangementer og fik på den måde løst  besværet med den daglige kost.

Ungkarlens tilflugt er en typisk 50er opskrift på nem og hurtig mad til en person, som kunne få noget ud af opskriften. Tilberedningstiden er 20-25 minutter.

Grøntsagerne er fra dåse og helt i tidens ånd er der foreslået franske kartofler eller chips som tilbehør.


UNGKARLENS TILFLUGT

1 svinekotelet (hels halskam)
2 kopper fine ærter eller haricoverts fra dåse
3-4 spsk. mgr.
1 spsk. tomatketchup
salt
paprika

Kødet gnides med salt og paprika og steges på en glohed, tør pande. Derefter tilsættes ca. halvdelen af mgr. plus det halve af vandet fra ærterne sammen med tomatketchup. Kødet småsnurrer medens ærter eller bønner rystes i resten af mgr.

Det kan enten serveres franske kartofler, chips eller letristede cornflakes til ungkarlens tilflugt.

VELBEKOMME



Køkkengrej fra Glud & Marstrand



Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.